18 Goede Redenen Waarom Ik Niet Met Nozbe Kan Stoppen

Om te beginnen: mijn voorkeur gaat uit naar Nozbe. Deze post zal aantonen waarom ik zo bevooroordeeld ben. Voor mij is Nozbe veel meer dan alleen maar een simpele taakbeheerder: het is een systeem en een leidraad voor mijn hele leven.

Ik wil graag duidelijk maken hoe ik Nozbe voor verschillende levensdomeinen gebruik. Denk hierbij aan bloggen, ouderschap en werk. Degenen die geïnteresseerd zijn in technische richtlijnen verwijs ik graag naar de zeer handige helppagina van Nozbe. Het is mijn doel namelijk om, door middel van case studies, wat duidelijkheid te brengen.

Deze post is een tegenhanger en een aanvulling van de post 27 Goede Redenen Waarom Ik niet Met Evernote Kan Stoppen. Evernote is een notitie-app die goed samengaat met Nozbe. Je kunt Evernote herinneringen bijvoorbeeld automatisch met Nozbe synchroniseren en je kunt Evernote notities als opmerkingen aan taken toevoegen binnen Nozbe.

Laten we geen tijd meer verspillen. Hieronder vind je, kort samengevat, alle case studies.

18 Redenen om Nozbe te Gebruiken

Reden #1. I creëerde een project dat gewijd was aan zaken die met het huis te maken hadden. Het is een collectie van taken die thuis gedaan moeten worden. Ik creëer een heel nieuw project, met het ‘Thuis’ label, wanneer ik een complex probleem moet afhandelen.

Reden #2. Nozbe organiseert mijn projecten op het werk. Ik heb een speciaal label voor kantoor gerelateerde projecten. Op deze wijze kan ik tussen negen en vijf gemakkelijk mijn taken vinden.

Reden #3. De items die besproken moeten worden tijdens een vergadering verzamel ik in een apart project (vergaderagenda). Zodra de vergadering afgelopen is plaats ik de taken in de juiste projecten.

Reden #4. Ik bewaar mijn Wachten Op lijst in Nozbe. David Allen, de auteur van Getting Things Done, definieert de Wachten Op lijst als “een herinnering van datgene wat je terug moet krijgen van anderen of datgene wat anderen moeten doen.” Wanneer ik iets wil opvolgen binnen een e-mail BCC ik Nozbe met de #wachtenop tag in de onderwerpregel.

Reden #5. De meeste terugkerende taken bewaar ik in een speciaal project. Het wekelijks onderhoud is een geweldig voorbeeld. Een terugkerende taak herinnert me er elke vrijdag aan dat ik mijn wekelijks onderhoud moet verrichten. Daarnaast ontvang ik ook dagelijks de aanmaning om mijn gewerkte uren bij te houden.

Reden #6. Nozbe dient als mijn contentkalender. Ik verzamel al mijn blogpost ideeën en mijn gastbijdrage ideeën in mijn contentkalender. Deze gastbijdrage bevindt zich ook in mijn contentkalender. Het synchroniseert met mijn Google Agenda en daardoor heb ik een overzicht van mijn geplande blogposts.

Reden #7. Het is een hele klus om een blog te starten en te onderhouden. Ik heb een speciaal ‘Start mijn blog’ project binnen Nozbe om taken te organiseren. Denk hierbij aan het opslaan van back-ups, het versturen van nieuwsbrieven en het installeren van specifieke plugins binnen Wordpress. Sommige taken hebben specifieke deadlines (b.v. de vernieuwing van het SSL-certificaat), terwijl andere taken terugkerend zijn (b.v. het delen van mijn content) of ingepland zijn (b.v. publiceer mijn Freebie).

Reden #8. Ik zet ideeën en taken die met mijn persoonlijke ontwikkeling te maken hebben in een apart project. Eén zo’n taak is bijvoorbeeld het bijhouden van prestaties.

Reden #9. Ik lees een heleboel boeken die over productiviteit en zelfontplooiing gaan. Ik maak vaak taken aan binnen Nozbe, om datgene te kunnen adresseren wat ik geleerd heb. Voor de boeken waar ik echt van onder de indruk ben creëer ik een afzonderlijk project. Deze handelswijze zorgt ervoor dat ik de hoofdpunten herinner en toepas.

Reden #10. Wanneer ik een geweldige vacature vind stuur ik het samen met de deadline door naar Nozbe.

Reden #11. Al datgene wat met het ouderschap te maken heeft bewaar ik in een speciaal project binnen Nozbe: het Baby project. Belangrijke deadlines (inclusief maar niet gelimiteerd tot vakanties), een vakantie checklist en andere zaken komen in mijn Baby project te staan

Reden #12. Ik heb een persoonlijke boodschappenlijst en een gedeelde boodschappenlijst in Nozbe staan. Vroeger verwierf ik een speciale Nozbe categorie, maar nu vind ik het handiger om mijn boodschappenlijst als een op zichzelf staand project te runnen.

Reden #13. Ondanks het feit dat ik mijn kwartaaldoelen in Evernote samenstel, komen de daarmee geassocieerde volgende acties binnen Nozbe te staan. Ik heb een apart project voor elk van mijn doelen. Deze doelen krijgen een speciaal label waar ik gemakkelijk op kan filteren. Dit is een aangepaste versie van Michaels methode.

Reden #14. Voor het verzamelen van ideeën, gedurende mijn werkdag en daarbuiten, heb ik een speciaal project.

Reden #15. Mijn Ooit/Misschien lijst, die ik geleend heb van David Allen, dient als een container voor projecten die op dit moment niet belangrijk zijn, maar die in de toekomst wel van belang kunnen zijn.

Reden #16. Ik laat het Nozbe prioriteitenvenster de hele dag openstaan terwijl ik notities maak, belangrijke taken inplan en mijn dag inplan.

Reden #17. Ik haal Nozbe templates binnen voor mijn persoonlijke productiviteit en voor de productiviteit van het team. Ik deel mijn eigen templates met mijn team (checklists), met vrouwen (een persoonlijk cadeau voor Internationale Vrouwendag ☺), met klanten (richtlijnen) en met nieuwe collega’s (inwerkchecklist).

Reden #18. Ik hou ervan dat het Nozbe nieuws geïntegreerd is in de app. Ik check altijd of er nieuwe content is en ik probeer zelf ook regelmatig een bijdrage te leveren.

+1 goede reden

Van het Nozbe team kun je een uitstekende klantenservice verwachten. Het is familie. Het is persoonlijk. Het doet me aan mijn eerste baan denken. We behandelden onze klanten toen namelijk als onze beste vrienden. Wanneer je een probleem hebt kun je binnen een aantal uur een nauwkeurig en vriendelijk antwoord verwachten. Je wordt als een gouden klant behandeld.

Nozbe en de CEO van Nozbe, Michael Sliwinski, hosten een blog (dat je nu aan het lezen bent), een podcast en een toegewijde Facebookgroep. Ik heb grote waardering voor de man die zich achter de machine bevindt.

Ik leer graag meer. Voel je vrij om de lijst uit te breiden door een opmerking te plaatsen…

Csaba Vadadi-Fulop
Biologist PhD & blogger. In line with his burning enthusiasm for productivity, Csaba launched Productivity95.com, where he blogs about productivity and personal development. As a dedicated Nozbe user, his content is often built around harnessing Nozbe’s functions.