Nozbe

Vandaag hebben we een geweldig artikel dat geschreven is door Gene Rosen, een loyale en actieve gebruiker van Nozbe. Hier is Gene!

Introductie

Ik kwam Nozbe een aantal jaren geleden tegen toen ik weer opzoek was naar het ideale multi-platform taakbeheersysteem. Zelfs toen had Nozbe een schone, scherpe en krachtige interface. Vandaag is Nozbe de ultieme expressie van een goed ontworpen taakbeheersysteem.

Elke nieuwe versie van Nozbe staat me toe om mijn eigen persoonlijke workflow te updaten en te verfijnen. Nozbe, het bedrijf, werkt nauw samen met de gebruikersgemeenschap om de flow van nieuwe ideeën in beweging te houden en om het te laten groeien.

Nozbe heeft iets dat geen ander taakbeheersysteem heeft: Diep Onderzoek en Documentatie Ondersteuning. Binnen elk project en binnen elke taak geeft Nozbe je de mogelijkheid om in contact te staan met Dropbox, Box, OneDrive, Evernote, Google Drive en Google Calendar. Elke grote update van de applicatie voegt extra integratieondersteuning toe. Je kunt ook doorzoekbare notities invoeren binnen elk Project en elke Taak. De opmaak hiervoor bestaat uit Markdown commando’s.

Veel van mijn complexe projecten en taken bevatten annotatie-links naar Dropbox documenten, Evernote notities, OneDrive MS Word bestanden en iOS afbeeldingen en video’s. Wanneer taken zijn voltooid en projecten zijn afgesloten, kan er nog steeds naar alle geïntegreerde connecties gezocht worden en ze kunnen ook herzien worden.

Verder gaan dan Taakbeheer

Ik begon een Persoonlijk Informatie Management (PIM) systeem te bouwen met de tools en integraties van Nozbe. Kon Nozbe inspelen op mijn complexe data vereisten? Ja, op deze wijze…

Ik ben een enthousiaste fietser en blogger en ik volg het dagelijkse nieuws en de ontwikkelingen van de backpackindustrie. Mijn belangrijkste vereiste is dat ik links kan verzamelen en organiseren van de backpackindustrue: uitrusting, componenten, routes, fietsbedrijven, recensies, lezingen, biografieën en video’s. Daarna wil ik, door gebruik te maken van verschillende categorieën, opzoek gaan naar mijn verzamelde informatie. Klinkt dat simpel? Zeker weten. Een applicatie vinden die precies doet wat ik wil? Onmogelijk. Althans tot ik Nozbe vond.

Waarom zou ik gebruik willen maken van een taakbeheer applicatie om backpackinformatie te verzamelen, te organiseren en te zoeken? Ik zou gek zijn als ik geen gebruik zou maken van de werkwijze van Nozbe. Zo doe ik het…

Gene Rosen: “I use @nozbe as a Personal Information Manager. Here's how…” Gene Rosen: "Ik gebruik @Nozbe als een Persoonlijke Informatiebeheerder. Zo doe ik dat..." Tweet Quote

Nozbe als een Persoonlijke Informatiebeheerder

Wanneer ik belangrijke informatie op het web vind, selecteer ik Nozbe in het delen menu* (via iOS op mijn iPad Pro)…

screen

En een Voeg toe aan Nozbe overlay komt over mijn webinformatie te staan. Eerst selecteer ik het project voor de opdracht, in dit geval Fietsen (zie onderaan).

screen2

Daarna voeg ik de Nozbe termen Attributen of categorieën toe door de Attributen link van Nozbe te selecteren of door het hashtag symbool in te typen en daarna de Attributen te selecteren uit een van tevoren bepaalde lijst met categorieën.

screen3

Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven, heb ik de attributen Routes en Fietspacken geselecteerd en toegevoegd aan mijn project Fietsen.

Laten we nu eens kijken hoe Nozbe deze nieuwe informatie weergeeft.

In 90% van de gevallen waarin ik iets moet terugvinden, steun ik heel erg op de zoekcapaciteiten van Nozbe. Ik selecteer gewoon het vergrootglas icoon van de verticale lijst aan de linkerzijde en ik voer daar mijn zoekvereisten in. Voor de volgende illustratie gebruik ik het woord Colorado.

screen4

Alle taken die de term Colorado bevatten zullen bovenaan de resultatenpagina komen te staan, gevolgd door de projecten die de naam bevatten. Uiteindelijk zal ook elke categorie met het woord Colorado weergegeven worden. Wanneer ik opzoek ben naar een video over Colorado fietspacken, dan zal ik het vinden onder de Colorado / Video combinatie.

Kijk eens naar het verticale paneel aan de linkerzijde. Mijn huidige zoektermen staan daar in een lijst. Ik kan gemakkelijk van deze termen gebruikmaken en hoef ze dus niet steeds opnieuw in te typen. De zoektermlijst geeft me ook visuele tips, zodat ik de informatie die ik vind beter kan categoriseren. Ik evalueer de routine waarin ik alles categoriseer en update waar nodig, als ik na drie zoekopdrachten nog niet datgene gevonden heb waarnaar ik opzoek ben.

screen5

Hierboven is de eigenlijke Nozbe informatie voor de video. Taak (gegevens) metadata komt eerst en wordt gevolgd door notities en een link naar de eigenlijke video. Video’s die ingebed zijn op een website worden weergegeven als links. Video’s op Vimeo of YouTube (en andere vergelijkbare sites) zullen weergegeven worden als een thumbnail met een afspeelknop. Achtergrondinformatie betreffende de video of de Colorado Trail Race kan toegevoegd worden via een Evernote link, Google Drive documenten of Dropbox documentatie.

Nu ik je aandacht heb (althans dat hoop ik), vraag je je misschien af:

Maar waarom zou je voor dit alles gebruik maken van een taakbeheer applicatie? Pocket, Apple Notes of zelfs Evernote kunnen hier ook voor gebruikt worden.

Nou, ja en nee… Hier gaat het om:

  1. Pocket is cool en snel maar het categoriseerd uiteenlopende informatie niet goed. Je kunt Dropbox, OneDrive, Box etc. ook niet integreren.

  2. Notes zet de link alleen maar in een langwerpig vak. Integraties zijn er niet bij inbegrepen. Er is van te voren geen identificatiesysteem beschikbaar en je kunt ook geen map selecteren.

  3. Evernote brengt naast de gehele webpagina ook alle advertenties binnen. En ook hier zijn er geen integraties beschikbaar.

Daarnaast is Nozbe snel en betrouwbaar. Terwijl ik op het web opzoek ben naar informatie maak ik steeds gebruik van Voeg toe aan Nozbe. Ik kan de informatie later gewoon weer terugvinden, zolang de webinformatie de juiste categorie- en projectinformatie bevat.

Ik begin me nu een beetje druk te maken, maar hier gaan we dan…

Omdat Nozbe een krachtige taakbeheerder is, gebruik ik het product voor al mijn productieprojecten en voor al mijn taken met een deadline. Mijn onderzoeksgegevens(taken) worden regelmatig gecombineerd met mijn to-do’s.

En wanneer ik een bepaald bestand niet meer nodig heb, voltooi ik het door de cirkel aan de linkerzijde van de taaknaam aan te vinken. De informatie wordt nu gearchiveerd en kan nog steeds samen met de actieve informatie teruggevonden worden. Daarnaast kan ik, in tegenstelling tot andere populaire to-do apps, een taak ook weer activeren door het vinkje te verwijderen.

Ter afsluiting

screen6

Hierboven is een voorbeeld van mijn gegevens (taken) die onder de categorie Fietsen/Fietsuitrusting vallen. De kleine iconen geven de kruisverwijzingen aan naar andere gerelateerde categorieën, zoals Routes en Gezondheid.

De verticale lijst aan de linkerzijde geeft een aantal van mijn huidige categorieën weer die op alfabetische volgorde geordend zijn. De categorieën die niets met fietsen te maken hebben tonen aan dat ik mijn gebruik van Nozbe aan het uitbreiden ben voor andere schrijf- en blogprojecten.

Toen ik Nozbe begon te gebruiken als een PIM en een taakbeheersysteem, was ik bang dat de Nozbe app de hoeveelheid gegevens niet aan zou kunnen en dat alles vertraagd zou worden. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat dit niet het geval was.

Ik hoop dat je dankzij deze informatie bent gaan nadenken over de voordelen die Nozbe met zich meebrengt als een volwaardig *Persoonlijk Informatie Management Systeem.


We hopen dat je ervan genoten hebt! Laat ons weten wat je ervan vindt door onderaan een opmerking te plaatsen :)

Wil je graag meer use cases lezen? Er zijn meer verhalen te vinden op ons blog:

Zou je graag jouw eigen ideeën op ons blog willen zien? Neem dan contact met ons op via e-mail: questions@nozbe.com.

Dank je wel, Gene!