Nozbe

Ik heb Nozbe aangepast door headers te creëren die ik kan gebruiken binnen mijn prioriteitenlijst, om zo mijn week en dagen in te plannen. Eén van de voordelen hiervan is de mogelijkheid om, zoals David Allen dat zegt, “Overeenkomsten met mezelf te heronderhandelen…” dus wanneer mijn vooraf geplande dag of week niet gaat zoals gepland, kan ik gewoonweg de taken gelijk herordenen.

Maak kennis met Brian

Ik ben een christelijke dominee bij de Eerste Christelijke Kerk in Decatur, IL.

Brian Talty

Mijn reis met taakmanagement begon met “7 gewoontes van zeer effectieve mensen” van Stephen Covey toen ik op de hogeschool zat; daarna werd het nog verder aangescherpt door “Getting Things Done” van David Allen een aantal jaren geleden.

Voor meer dan 10 jaar had ik had mijn eigen papieren planner pagina’s gecreëerd. Toen ik op reis was voor een huwelijksdienst buiten de stad, liet ik mijn franklin covey planner achter in een restaurant en ik heb de planner daarna nooit meer gezien! Ik had het gevoel dat dit het einde van mijn leven was ;)

Langzaam aan heb ik mijn kalender, projecten en takenlijst opnieuw opgebouwd en heb ik de mogelijkheid aangepakt om digitaal te experimenteren. Ik heb elke populaire applicatie die beschikbaar is geprobeerd (alles van OmniFocus, Wunderlist, Remember the Milk en nog vele anderen…) Ik bleef keer op keer terugkomen bij Nozbe, totdat ik uiteindelijk nergens anders meer keek :)

Hoe ik mijn Nozbe headers gebruik en beheer

Ik bewaar mijn headers in een aparte categorie die ik “Nozbe Tools” noem en en ik geef ze simpelweg een “ster” of “prioriteit” zodat ze gebruikt kunnen worden om mijn taken te organiseren door middel van de headers.

Terwijl ik verscheidene headers gebruik voor verschillende redenen, afhankelijk van wat er gedaan moet worden voor die dag/week, hebben de meest veelvoorkomende headers te maken met dagen van de week of delen van de dag.

Headers in priority list

Gedurende mijn wekelijkse overzicht, om mijn week goed te starten…

  1. Ga ik door al mijn projecten en taken heen, waar ik alles wat ik gedaan zou willen krijgen gedurende die week een “ster”/“prioriteit” geef.

  2. Van daaruit ga ik naar mijn “Nozbe Tools” Categorie en elke dag van de week geef ik een “ster”/“prioriteit” “Maandag,” “Dinsdag,” “Woensdag,” enzovoort.

  3. Daarna gebruik ik de herordenen mogelijkheid van de taak, waarmee ik taken onder de gewenste dag van de week kan plaatsen. Op deze wijze plan ik effectief mijn hele week in.

  4. Elke ochtend (of de avond daarvoor) plan ik meer nauwkeurig de dag in die voor me ligt door gebruik te maken van headers zoals “vroeg,” ik word wakker om 4:45 a.m. om “de zaag te scherpen” (zoals Covey dat zegt) en ik boek vooruitgang op speciale projecten, “A.M. Pendelen” (geweldige tijd om telefoongesprekken te voeren of naar een podcast te luisteren) “A.M.,” “P.M.,” “P.M. Pendelen,” en “Avond” zijn typisch voor zaken die ik thuis na het werk gedaan wil krijgen.

  5. Terwijl ik door de dagen van een week ga, verwijder ik simpelweg de “Ster/Prioriteit” van mijn “Nozbe Tools” (in plaats van “afvinken”) zodat ik ze voor toekomstig gebruik kan bewaren.

Headers in priority list

De voordelen zijn overduidelijk

Dankzij mijn headers methode kan ik opeenvolgend de volgorde waarin ik mijn taken wil bereiken organiseren MET kleinere segmenten door gebruik te maken van headers in mijn Nozbe prioriteitenlijst.

Eén van de meest geweldige functionele eigenschappen van deze aanpak is het gemak waarmee dit bereikt kan worden, zoals David Allen zegt, “Heronderhandel overeenkomsten met jezelf” . Dit betekent dat als ik een geplande taak niet bereik in het segment van de dag of de dag zelf, dan kan ik het gemakkelijk naar een ander segment/dag verplaatsen.

Daarbuiten ben ik niet alleen maar gelimiteerd tot dagen/een segment van dag headers… soms gebruik ik mijn “Nozbe Tools” om andere dingen aan mezelf te communiceren. Ik heb bijvoorbeeld een “Werk Finishlijn” header waar ik naar toe werk om een dag of week te kunnen afsluiten. Andere headers kunnen contexten omvatten zoals “boodschappen” of “telefoongesprekken” of “@ een bepaalde persoon.”

Other headers

Delen is geweldig!

Wat vind je van het idee van Brian? Is het niet gewoonweg slim? Voel je vrij om het zelf te proberen - zodra je dat doet, laat ons dan alsjeblieft weten hoe het voor jou werkt in de opmerkingen onderaan.

We willen ook graag leren hoe jij Nozbe aanpast. Stuur ons daarom een e-mail waarin je uitlegt hoe jouw trucs werken. Als je er geen hebt, bereid dan een praktische Nozbe.how template voor die van gebruik kan zijn voor andere leden van onze Nozbe gemeenschap!