Migrator
Nozbe Personal -> Nozbe

Zobacz, jak w prosty sposób przeprowadzić migrację konta Nozbe Personal do Nozbe.

Zanim zaczniesz, przeczytaj informacje w sekcji „Często zadawane pytania”. Pamiętaj, że nie wszystkie Twoje dane mogą zostać przeniesione do Nozbe.
Tutaj możesz również sprawdzić, czy w Nozbe dostępne są funkcje, z których korzystasz na co dzień w Nozbe Personal.

Testuj nową aplikację, a kiedy zdecydujesz się na przejście do Nozbe, przenieś swoją subskrypcję bezpośrednio w ustawieniach.

Często zadawane pytania

  • Które dane i w jaki sposób są przenoszone?

    Staramy się przenieść jak najwięcej danych, ale ponieważ nie wszystkie funkcje Nozbe Personal i Nozbe sie pokrywają, istnieją pewne ograniczenia.

    W jaki sposób dane są kopiowane?

    • Projekty są migrowane jako projekty, do których dostęp mają wszyscy w zespole pod warunkiem, że każdy członek ma do nich dostęp w momencie przeprowadzania migracji. W przeciwnym razie, zostaną zmigrowane jako projekty z ograniczonym dostępem.
    • Załączniki w komentarzach również zostaną w pełni skopiowane. Załączniki w projektach zostaną zmigrowane do specjalnego zadania w tym projekcie.
    • Kategorie zostaną skopiowane jako wspólny tag (tylko nazwa).
    • Wygenerujemy zaproszenie dla każdego członka zespołu.
    • Dla usuniętych członków zespołu wygenerujemy zarchiwizowanego użytkownika, chyba, że osoba ta usunęła swoje konto Nozbe Personal.

    Wszystkie pozostałe dane zostaną w pełni zmigrowane, za wyjątkiem poniższych funkcji.

    Dane, które nie zostaną zmigrowane:

    • Szablony. Jednak przed migracją, w Nozbe Personal możesz utworzyć projekty ze swoich szablonów. Po migracji, będzie można ponownie utworzyć z tych projektów szablony w Nozbe.
    • Ukończone projekty. Zachowasz dostęp do swojego konta Nozbe Personal w razie, jeśli będziesz ich potrzebować.
    • Projekty spoza Twojego zespołu.
    • Limit dla ukończonych zadań zostanie ograniczony do 500 na projekt. Pozostałe zadania będą dostępne w Nozbe Personal.
    • Projekty utworzone przez innych członków zespołu, do których nie masz dostępu. Mogą one później zostać w łatwy sposób przeniesione przez członka Twojego zespołu, który ma do nich dostęp w Nozbe Personal.
    • Parametry projektów, takie jak kolor i etykiety.

    Pamiętaj, że import działa tylko w jedną stronę i nie można go cofnąć.

  • Co stanie się z moją subskrypcją Nozbe Personal?

    Po pomyślnym zakończeniu migracji, otrzymasz 30 dni na testowanie Nozbe, aby zobaczyć, czy aplikacja Ci odpowiada. W żaden sposób nie wpłynie to na Twoją subskrypcję Nozbe Personal.

    Gdy zdecydujesz się na przejście na Nozbe, możesz zrobić to z poziomu aplikacji Nozbe. Data wygaśnięcia zostanie automatycznie ustawiona w Nozbe i skrócona do 7 dni w Nozbe Personal.

    Pamiętaj, że przeniesienia środków nie można cofnąć.

  • Co stanie się, jeśli mam już konto w Nozbe?

    Automatycznie utworzymy dla Ciebie drugi zespół z przeniesionymi danymi. Możesz następnie przenieść istniejące elementy w Nozbe i usunąć ten zespół, albo zachować obydwa.
  • Kto może uruchomić proces migracji?

    Administratorzy zespołu posiadający aktywną subskrypcję Nozbe Premium lub, w przypadku konta testowego, właściciel zespołu.
  • Czy mogę przeprowadzić migrację tego samego konta więcej niż raz?

    Nie. Migrację każdego konta można przeprowadzić tylko raz. Możesz jednak przeprowadzić migrację pojedynczych projektów wewnątrz aplikacji Nozbe.

    Jeśli chcesz ponownie przeprowadzić pełną migrację, musisz skontaktować się z naszym działem obsługi klienta

Naucz się, jak używać migratora

Aby rozpocząć migrację, wystarczy kliknąć przycisk 'Import'.

Pobieranie klucza uwierzytelniania z Nozbe Personal… Czekaj.